Un buboi îi ieșise

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este sat.jpg

în spatele genunchiului drept. Mai avusese: pe umăr, pe burtă, la subsuoară. Cel mai rău a fost cu cel de pe spate, dintre umeri: nu putea ajunge la el orice-ar fi făcut. Știa mereu când vin: ceva se întărea sub piele și o roșeață dureroasă făcea vârf în scurt timp, cucerind în jur sate și poieni, vreo palmă. Trebuia să ai răbdarea de a nu le stoarce până ce nu se coc bine. Puroiul se aduna, câștiga contur și forță. Pielea se subția și orice mișcare mai curajoasă, un bobârnac ori o atingere mai nesfioasă putea scoate dopul vulcanului gălbui. Asta îi și plăcea la buboaie: se luptau cu tine în luptă dreaptă și atacau cu toată oastea; știai o treabă, totuși! Cu bubele dulci e mai rău, gândi… Îi ieșeau la colțul buzelor sau pe față, aiurea, de parcă bubele dulci ar fi vrut să-ți semene, să te înlocuiască, să te facă asemenea lor. Îi sclipi un gând: Eu sunt ca bubele dulci; eu nasc bube dulci. Umblau ascunse, perfid; când apăreau, erau, deja, întinse pe două tarlale și trei postațe plecând de la despicătura tânără a gurii. Le gustase, odată, scoțând limba și îndesându-și-o cu degetele spre pustiul neted al pecinginii. Păi, n-au gust. Mai degrabă sărate, de la nădușeală… Aiurea! Le zice dulci pentru că se iau ușor, ca halvița. D-asta, buboaiele erau preferatele lui, cumva.

Se hotărî să și-l stoarcă. Pantalonii albaștri de trening, și-i ridică de tot, înghesuindu-i sus, pe pulpa de copil, strânsă. Pe scaun, se aplecă spre golul genunchiului răsucit ca într-o schimonosire din născare. Buboiul răsări drept: un Fuji pompat de un sânge otrăvit ce vine din adânc.

Mâna stângă și-o împinse într-acolo căznindu-se mult, sprijinindu-se pe vârful piciorului celălalt și rărindu-și șalele de pe-o latură. Între buricele învățate ale degetelor mari, buboiul plesni lesne, repede și pe un ton înalt, de tenor. Zeama bolnavă se prelinse la vale. Scoase tot, până la sânge. Rămase o gaură mare, crudă. În locul țâțânii aruncate din el, câteva raze de soare apucară să intre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: